İ.Ü. DETAE Asistan Platformu ve DETAE Genç Araştırıcılar Toplantısı

asistan 1

DETAE ASİSTAN PLATFORMU

İstanbul Üniversitesi, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü (DETAE), Asistan Platformu, Eylül 2014 tarihinde DETAE genç araştırıcılarının ortak hedefleriyle meydana gelmiş bir oluşumdur. Asistan Platformu, araştırmacıların bilimsel ve sanatsal çalışma, eğitim-öğretim, özlük hakları, sosyal ve kültürel alanlardaki etkinlikleri gibi konularla ilgili sorunlarının, taleplerinin ve önerilerinin saptanması, bu sorunların çözümü, taleplerin ve önerilerin yerine getirilmesi için gerekli idari başvurularda bulunulmasının karara bağlanması, bu saptamaların ve alınan kararların DETAE Yönetimine tek bir ses olarak iletilmesi, DETAE araştırıcıları arasındaki iletişimi güçlendirerek birbirlerinden haberdar olmalarını sağlamak hedefiyle kurulmuştur. DETAE Asistan Platformuna üyelik tamamen gönüllülük esasına dayanıp, kadro şartı aranmamaktadır. DETAE bünyesinde yürütülmekte olan eğitim-öğretim, araştırma, rutin ya da genel işleyişle ilgili herhangi bir alanda görev alan tüm araştırıcılar platformun üyesi olabilirler. Platform sözcülüğü, platform üyeleri tarafından yapılan seçim sonunda iki eş sözcü olacak şekilde belirlenebileceği gibi gönüllü asistanların talepleri doğrultusunda ve platformun oylaması sonucunda da sözcü olunabilir. Tüm üye asistanların platformu en az bir kere temsil edebilmesi hedefiyle sözcüler 6 ayda bir değişir. Sözcüler, Enstitü yönetiminin de onayıyla yönetim toplantılarına katılır ve periyodik olarak gerçekleştirilen platform toplantılarında alınan kararları ve talepleri yönetime iletirler.

Dokuzuncu ayını doldurmakta olan Asistan Platformu ilk faaliyetini 19 – 20 Ocak 2015 tarihlerinde, İstanbul Üniversitesi Kongre Merkezi’nde DETAE Genç Araştırıcılar Toplantısı’yla gerçekleştirdi. 65 araştırıcının katılımı ile gerçekleşen toplantıda, benzer ya da farklı konularda araştırmalarını sürdüren araştırıcılar ilgi alanlarını ve yürütmekte oldukları projeleri paylaşmış, olası ortak çalışmaların ve işbirliklerinin önü açılmıştır.

DETAE GENÇ ARAŞTIRICILAR TOPLANTISI KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ…

İ.Ü. DETAE Asistan Platformu olarak amacımız; geniş altyapı ve sosyal olanaklar dâhilinde kaliteli bilgi üretimine yönelik bir araştırma ortamı sağlamak ve akademik başarılara imza atmaktır.

İ.Ü. DETAE, Asistan Platformu

asistan 2