Prof.Dr. Güher Saruhan Direskeneli

Nöroimmunoloji ve immunogenetik

Myasthenia gravis, Behçet ve SSPE immunolojisi

Seçilmiş Yayınlar

1. A putative functional variant within the UBAC2 gene is associated with increased risk of Behçet’s disease. Sawalha AH, Hughes T, Nadig A, Yılmaz V, Aksu K, Keser G, Cefle A, Yazıcı A, Ergen A, Alarcón-Riquelme ME, Salvarani C, Casali B, Direskeneli H, Saruhan-Direskeneli G. Arthritis Rheum. 2011;63:3607-12.
  2. Interleukin (IL)-12, IL-2, interferon-gamma gene polymorphisms in subacute sclerosing panencephalitis patients. Yilmaz V, Demirbilek V, Gürses C, Yentür SP, Uysal S, Yapici Z, Yilmaz G, Muncey A, Cokar O, Onal E, Gökyiğit A, Saruhan-Direskeneli G. J Neurovirol. 2007;13:410-5.
  3. Clinical comparison of anti-MuSK- vs anti-AChR-positive and seronegative myasthenia gravis. Deymeer F, Gungor-Tuncer O, Yilmaz V, Parman Y, Serdaroglu P, Ozdemir C, Vincent A, Saruhan-Direskeneli G. Neurology. 2007;68:609-11.
  4. HLA-DQ polymorphism in Turkish patients with myasthenia gravis. Saruhan-Direskeneli G, Kiliç A, Parman Y, Serdaroğlu P, Deymeer F. Hum Immunol. 2006;67:352-8.
  5. Elevated interleukin-12 and CXCL10 in subacute sclerosing panencephalitis. Saruhan-Direskeneli G, Gürses C, Demirbilek V, Yentür SP, Yilmaz G, Onal E, Yapici Z, Yalçinkaya C, Cokar O, Akman-Demir G, Gökyiğit A. Cytokine. 2005;32:104-10.

Hobiler

Sinema